18 Kasım 2016

Suicide Squad

     Suicide Squad benim 2016 yılı için çok merakla beklediğim filmlerin başında geliyordu. İlki tabi ki de Deadpool'du ikinciside Suicide Squad'dı. Deadpool beklentilerimi karşıladı ve filmi çok iyiydi. Ama Suicide Squad çok kötüydü. Hiç bir beklentimi karşılayamadı. Karşılamayı bırakın yanından bile geçemedi. Filmde iyi olan tek bir şey varsa oda Harley Quinn rolündeki Margot Robbie'dir. Harley Quinn'i gerçekten çok güzel yansıtmıştır. Birde belki Will Smith'in Deadshot'u diyebiliriz ama bence Will Smith olduğu için Deadshot'a bu kadar fazla sahne ayrılmış.

     Filmin fragmanlarını izleyince Joker, Harley Quinn ve Deadshot'ı çok merak ediyorsunuz. Benim için en merak uyandırıcı kişi tabi ki de Joker'di. Heath Ledger'in Joker'inden sonra gelecek Joker çok çok iyi olması lazımdı çünkü The Dark Knight'daki Joker performansını geçmek kolay değil. Jared Leto'nun oynadığını görünce sevindim çünkü çok sevdiğim bir oyuncu ve bence altından kalkabilecek bir oyuncuydu. Ama filmde Joker'inde sahnesi çok az olunca ve bu sahneler Joker ile Harley Quinn aşkı üstünde çok durulup, Joker tabiri caizse 'bir aşk böceği' olarak gösterilince Joker benim için tam bir fiyasko oldu. Harley Quinn dediğim gibi filmdeki tek iyi şeydi. Deadshot ise bence Will Smith oynadığı için çok fazla ekranda gösterilmiş. Kötü de oynamamış doğrusu ama bu kadar ön planda olması gereken bir karakter miydi bence tartışmaya açık bir konu.


 Filmde bazı şeyleri de hiç anlamadım. Mesela filmin başında karakterler tek tek anlatılıyor, neden? Filmi izlerken anlat özelliklerini bizi şaşırt ya da anlatma izlemeye gelen kişi zaten merak edip araştırır. Ya da mesela bu ekip niye toplanıyor ? Justice League'e ne oldu ? Batman, Superman, Flash, Green Arrow, Wonder Woman, Aquaman, Hawkgirl, Green Lantern, Atom, Black Canary, Cyborg gibi iyi karakterlere noldu da bu ekibi topluyorsun ? Hepsinin mi işi var? Ayrıca toplanma amacı başka (ki ne olduğunu tam anlamadım), karşılaştıkları kişi başka. Yani amacı olmayan bir film gibi. Ama fragmanlara, konusuna bakınca çok çok iyi birşey bekliyorsunuz. Bi kere filmde Joker'in olması yeter merak etmek için ki sadece 5 dk falan sahnesi var. Filmde bazı karakterlerin neden olduğunu da anlamak oldukça güç açıkcası mesela Kaptan Bumerang neden var filmde? Sarhoş İngiliz ne işe yarıyor? Filme Flash neden eklendi? 2 saniye gözüküyor?

     Son olarak bir kaç şey daha söyleyip filmi daha fazla gömmeden karakterlere geçeyim. Film iki şekilde çekilmiş, bi karanlık olarak birde Deadpool'un yakaladığı başarıdan dolayı komik olarak. Ama hangisini yayınladıklarını bence kendileri de bilmiyorlar. Çünkü film ne komik ne de karanlık. Neyse çok fazla uzatmadan bir kaç karakteri açıklayıp bitireyim.

 

 Suicide Squad ekibi, Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang, El Diablo, Killer Croc, Dr. June Moone/ Enchantress ve Katana'dan oluşmaktadır. El Diablo ve Killer Croc'un fiilm de neden olduğunu anlamak için son sahneyi izlemek gerekmektedir. Captain Boomerang ise neden var bilmiyorum.



   
 Harley Quinn: Harley aslında bir psikiyatristir. Joker'in kaldığı Arkham Asylum'da çalışmaktadır. Harley Joker ile olan her seansta ona yavaş yavaş aşık olmaktadır. Filmde Harley Quinn rolünü gayet güzel oynayan Margot ablamızı kutlarım. Filmde belkide gerçek kötü olarak görünen tek kişidir. Çılgın, toksitlere karşı bağışıklık kazanmıştır. Joker sayesinde Harley Quinn'e dönüşür. Joker gibi delidir.


   

Joker: Jared Leto'nun oynadığı ve filmde ne aradığını pek çözemediğim bir karakter olmaktan öteye geçememiştir. Çılgın, manyak, psikopattır. Akli dengesi yerinde değildir. Leto çektiği çoğu sahnenin filmden silindiğini söylemiştir. Hatta 'Dc'nin bir Joker filmine yetecek kadar silinmiş sahnem var' açıklaması yapmıştır.
 
 

     Deadshot: Deadshot'ın gerçek ismi Floyd Lawton'dır. Bir kızı vardır ve eşinden ayrılmıştır. Para karşılığında insan öldürür. Suicide Squad'da kötü kahramanların ekip liderliğini yapıyor gibi gözükmektedir.

     Amanda Weller (Viola Davis): Suicide Squad'ı kuran kişidir.

     Rick Flag (Joel Kinnaman): Amanda Weller tarafından Suicide Squad'ın başına onları idare etmesi için görevlendirilmiştir.

     Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje): Küçüklükten beri içinde sürüngen DNA'sı vardır. Büyüdükçe timsaha benzemektedir. Yer altında yaşamaktadır.

     Captain Boomerang (Jai Courtney): Bumerang kullanarak adam öldürmektedir.


     El Diablo (Jay Hernandez): Alev oluşturabilmektedir. Hapiste yatıp kimseye zarar vermek istememekle birlikte ekibe katılır ama dövüşmek istememektedir.

     Katana (Karen Fukuhara): Kılıç ustasıdır. Amanda Weller tarafından Suicide Squad ekibine yardım amaçlı katılmıştır.

     Dr. June Moone/ Enchantrress (Cara Delevingne): Rick Flag'in eşidir. İçinde bir büyücü vardır. Büyücü olduğu zaman kendini kontrol edememektedir.


Son olarak sözlerim DC'ye. DC dikkatli olmak zorunda artık. Suicide Squad ve Batman vs Superman'i herkes izledi ama çoğu kişi haklı olarak beğenmedi. Artık bir kaç filmi daha tutmazsa Marvel bu işi tek götürür.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder