24 Kasım 2016

Deadpool

 
      Deadpool 2016 yılının en çok beklediğim filmiydi. Beklediğime de kesinlikle değdi. Film gerçekten çok eğlenceliydi, tıpkı çizgi romanda olduğu gibi. Deadpool karakterini canlandıran Ryan Reynolds da  çok iyi canlandırmış, resmen karakteri yaşamış. Zaten filmin haricinde Avustralyalılar günü gibi bi kaç video da çekmiştir. Filmde birçok şey orijinaldi. En basitinden başlangıcı bile değişikti ve bence güzeldi. Filmin fragmanlarını izleyince bekletiniz artabilir, hiç sorun değil, film beklentinizi çok iyi bir şekilde karşılıyor. Zaten fragmanı izleyince iyi bir merak uyandırdığı için filmi izlemek istersiniz. Filme yönelik tek eleştirim var kötü karakter biraz daha güçlü olabilirdi. Çünkü Deadpool’un çizgi romanlarında tüm MARVEL evrenini yok ettiği bile olmuştur. Hatta paralel evrenlere gidip kendisini öldürdüğü de olmuştur. Neyse sonuçta giriş filmi olduğu için hoş karşılanabilir birde tabi ki bütçe sıkıntısı, sağolsun MARVEL Deadpool için çok kısıtlı bir bütçe ayırmış. Bunu filmin içinde Deadpool MARVEL’a (özellikle X-men ve Wolverine ) laf sokarak göstermiştir. Ayrıca Deadpool 4. duvarı yıkmıştır. Yani filmde sizinle konuşmaktadır. Filmin güzel olmasının sebeplerinden biride budur. 




     Bu arada film tam sevgilinizle izlenecek bir filmdir. Hatta afişi de öyledir(!)


    
 Kısaca filmin konusundan sonrada karakterlerden bahsedeyim.


     Wade Wilson, para karşılığında insan öldüren biridir ve bu konuda bayağı yeteneklidir. Bir müddet sonra kanser olduğunu anlar ve tedavi olmak için bir programa katılır. Programda Ajax ismindeki doktor Wade’e kimyasal verir ve kimyasalın etkilerini göstermesi için bir dizi işlem uygular. Ama Wade çok konuştuğundan ve Ajax’ın gerçek ismini öğrendiğinden Ajax Wade’i bir tüpe koyar(Bundan sonrasını izleyin ki çok spoiler vermeyim). Wade’de sonradan Ajax’tan intikam almaya çalışmaktadır (sadece intikam değil aslında başka amacıda var ama spoiler olmasın). Kısa kesiyorum ve karakterlere geçiyorum (Filmi hemen açıp izleyebilin diye).


Deadpool / Wade Wilson: Manyak, eğlenceli, çok konuşan bir karakter. Tabi dövüş becerileri üst düzey ve silah kullanmasını çok çok iyi biliyor. X-men’e katılmıyor. Ölümsüzlük de birkaç özelliğinden biri. Ayrıca kesinlikle bir süper kahraman değil. Filmde çok fazla gönderme yapıyor, Wolverine’e, X-men’e, MARVEL’a ve tabi ki Ryan Reynolds’un süper kahraman denemesi olan filmi Green Lantern’e göndermeler yapıyor. (Çok yazmak istemiyorum filmi anlatmayayım)





Kötü Karakterler, Ajax (Ed Skrein) ve Meghan Orlovsky (Taylor Hickson) kötü kahraman rolündedir. Ajax aslında doktordur ama insanlar üstünde kimyasallarla denemeler yapmaktadır. İsmini öğrenen Wade Wilson'a baya acı çektirir ama son günlen iyi güler. Meghan ise ağzında kibritle Ajax'a yardım etmektedir. Ajax Meghan'ada kimyasal vermiştir ve Meghan'ı çok güçlü yapmıştır. 


İyi karakterler, Weasel (T.J. Miller), Vanessa (Morena Baccarin), Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand), Colossus (Stefan Kapicic), Dopinder (Karan Soni) iyi rollerdedir. Weasel bar yönetir ve Wade ile yakın arkadaştır. Vanessa ile Wade bu barda tanışmışlardır. Vanessa Wade'in sevgilisidir. Dopinder ise bir taksi şöförüdür ve Deadpool'u istediği yere götürür. Negasonic Teenage Warhead ve Colossus ise X-men okulundandır ve Deadpool'un Ajax ve Meghan ile olan dövüşünde yardım ederler. Colossus ve Negasonic Teenage Warhead'in de özel güçleri vardır çünkü onlar mutanttır. 


Filmi şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum çünkü en iyi süper kahraman filmlerinden biridir. Hatta Suicide Squad filmi Deadpool'dan sonra komik yapılmaya çalışılmıştır ama ortaya ne çıktığı pek belli değildir. Keyifle Deadpool izleyip kafa dağıtmanızı öneririm, iyi seyirler. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder