19 Kasım 2016

Pirates of the Caribbean: At World's End (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu)




Pirates of the Caribbean: Dead Man’sChest (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı)’nın devam filmi, yani serinin 3.südür. Bana kalırsa en güzeli Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ( Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti) olmasıyla beraber bunda da iyi iş çıkarmışlar derim. Bir çok gözlere şenlik sahne var, bazen ağzınız açık kalabilir şaşkınlıktan. Tabi ki yine en kurnaz Kaptan Jack ancak bu filmde en az Jack kadar kurnaz karakterler de geliyor (kimse kurnazlıkta Jack’i geçemez). Başrollerde Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Russ, Tom Hollander, Naomie Harris, Bill Nighy, mürettebattan aynı birkaç kişi, Jack Davenport (Admiral James Norrington) dışında Keith Richards (Kaptan Teague), Chow Yun Fat (Kaptan Sao Feng), Gassan Mesud (Kaptan Ammand) ve dahası diyebiliriz. Yani hangi birini yazacağını şaşıyor insan doğrusu. Neyse daha fazla uzatmadan konumuza geçelim. Will Turner ve Elizabeth Swann, Kaptan Jack Sparrow’u, Davy Jones’un deli gibi tuzaklarıyla dolu dolabından kurtarmak isterler ve bunun için de Kaptan Barbossa ile birlik olurlar. Bu sırada da Uçan Hollandalı (Davy Jones’un hayalet gemisi) Doğu Hindistan Ticaret Şirketi’nin kontrolü altındadır. Will, Elizbeth ve Barbossa vahşi denizlere yelken açtıklarında yolları Singapur’a düşer. Burada karşılarına Kaptan Sao Feng ile karşılaşırlar. Burada uzak doğu sularında dünyanın sonu diye tabir edilen okyanustaki savaşın dengeleri bozulmuştur ve buradaki korsanların hepsi de kendi çıkarlarını düşünür, yapılan bir toplantıda (ki aman yarabbi o nasıl bi korsanlar toplantısıdır öyle) herkes tahmin edilmesi zor olmayacak şekilde kendine oy verir. Bakalım izleyip görelim bu mücadelenin sonu ne olacak değil mi? Karakterlere gelecek olursak baş rolleri Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pear ( Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti) filminde açıklamıştım, yine Pirates of the Caribbean: Dead Man’sChest (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı) filminde açıkladığım karakterler de var. Bunlara ilave olarak farklı kaptanlar devreye giriyor diyebilirim. bunlar hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.





 Kaptan Sao Feng: Oldukça kurnaz bir korsandır. Singapurludur. Will, Elizabeth ve Basbossa'nın yolu singapur a düştüğünde "burası Singapur" deyişiyle oldukça iddialı bir karakter olacağı anlaşılır.












 Kaptan Teogue: Oldukça karizmatik bir kaptandır ve ağır adam diyebilirim her ne kadar hoppa gözükse de. onla ilgili söylemek istediğim bir çok şey var ancak izkeyip kendiniz görün :)  Ayrıca özel hayatından bahsedelim kendisi Rolling Stones grubunun kurucusudur.










Amiral James Norrington (Jack Davenport) : Kendisine iki filmdir haksızlık ettiğimi düşündüm bu yüzden de 3.filmde kendisinden bahsetmek istedim.















Yukardaki fotoğrafta soylu bir amiral ancak yandaki fotağrafta korsan. Zamanla denizlerde korsana dönüşen amiralimizin de kendine göre mücadelesi var.


                  







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder