26 Kasım 2016

Requiem For A Dream (Bir Rüya İçin Ağıt)


    Requiem For A Dream izlediğim en iyi dram, suç filmlerinden biridir ki konusu da uyuşturucu bağımlılığıdır. Breaking Bad'in yeri ayrı ama Requiem For A Dream'de çok ayrı bi yere sahiptir. Uyuşturucu filmi denince benim aklıma ilk bu film gelir. Filmde Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly ve Marlon Wayans gibi oyuncular bulunmaktadır. Oyuncular karakterlerinin haklarını tam anlamıyla veriyorlar. Ayrıca benim Jared Leto'nun hayranı olmamı sağlayan filmlerden biridir. Film uyuşturucu konulu dedim, bu yüzden izlemem diyeniniz olabilir ama film sizi içine alıyor ve sanki siz kullanıyormuşsunuz gibi oluyor, yani o kadar gerçekçi. Ayrıca filmin sonunda da baya içinize oturan şeyler oluyor. Bir kaç gün etkisinde kalabilirsiniz. Film aynı adı taşıyan kitaptan uyarlanmıştır.
 Kısaca konuyu anlatayım.


     Harry uyuşturucu bağımlısıdır. Sara, Harry'nin annesidir ve oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu bilmektedir. Harry krize girdiği zaman annesinden para istemektedir ama annesi vermek istemez bu yüzden Harry evdeki televizyonu alır ve satar. Ama bu artık klasikleşen bir olaydır ve bu yüzden annesi gidip televizyonu geri alır. Sara'da televizyon bağımlısıdır ve her zaman kendini televizyona çıkarken hayal eder (Çok sevdiği yarışma programına katılırken düşünüyor kendini). Harry'nin tek istediği daha fazla uyuşturucu kullanabilmektir. Uyuşturucu batağına girmiştir bir kere. Harry sevgilisi (Marion) ve yakın arkadaşı Tyrone ile beraber uyuşturucu kullanmaktadır. Harry'nin annesi çok istediği yarışma programına katılma hakkını kazandığında ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için zayıflama hapları kullanmaya başlar. Harry ise annesinin bu hapları kullanmasını istemez. Neyse daha fazla anlatmadan karakterleri kısaca açıklayayım.




Harry Goldfarb (Jared Leto): Uyuşturucu bağımlısıdır. Krize girince gözü hiçbirşeyi görmez ve tek amacı uyuşturucu kullanabilmektir. Annesini çok sever ve haksızlık yaptığını anlar ama araları giderek bozulmaktadır. 





 Sara Goldfarb (Ellen Burstyn): Televizyon bağımlısıdır. Çok sevdiği televizyon programına katılmak ister ve hep kendisini ödül olan kırmızı elbise içinde hayal eder. Programa katılma hakkı kazanınca da elbiseye girebilmek için zayıflatıcı hap kullanmaya başlar. 







Marion Silver (Jennifer Connelly) Harry'nin sevgilisidir, Tyrone C. Love (Marlon Wayans) ise Harry'nin en yakın arkadaşıdır. Harry sevgilisi ve Tyrone beraber uyuşturucu kullanırlar, beraber bağımlıdırlar.

Bazı sakıncalı sahneler olsada film çok iyi ve uyuşturucunun neler yaptırabileceğini göstermektedir. Filmi izlemenizi tavisye ediyorum. İyi seyirler.



1 yorum :

  1. Sportsbet 1xbet Korean Betting - LegalBet.co.kr
    1Xbet is a Sportsbet brand established in 1xbet 2018 and the main platform used in the gambling business is 제왕카지노 powered 메리트 카지노 쿠폰 by the world's most renowned

    YanıtlaSil